Advanced Open Water Diver – fortsättningskurs

PADI Advanced Open Water Diver är en kurs som hjälper dig att fortsätta utveckla din dykning från grundkursen. Du kan gå denna kurs direkt efter din grundkurs eller vänta lite med den till dess att du känner sig mer redo för den. Under en helg får du tillsammans med en instruktör göra fem olika dyk där du provar nya former av dykning under trygga förhållanden. Kursen är ett utmärkt sätt att testa vilken form av dykning du gillar bäst, vrak-, djup-, nattdykning eller kanske är marinbiologin som kommer att fånga dig i framtiden? Kursen är också ett bra sätt att komma igång med sin dykning igen om man gjort ett längre uppehåll i sin dykning. Många resmål har också denna certifikatsnivå som krav för att du ska få följa med på olika utfärder.

Två dyk är obligatoriska; navigations- och djupdykning. De andra tre kommer vi gemensamt överens om.

Exempel på vad du gör på de olika typerna av dyk.

Djup
Tillsammans med en erfaren instruktör flyttar du dina gränser och upplever hur djupen påverkar just dig

Navigation
Med relativt enkla medel kan du hitta till en speciell plats eller helt enkelt komma tillbaka till exakt platsen som du gick i på. Upplev ökningen i självförtroende när du blir mer säker under ytan.

Peak Performance Buoyancy (avvägning)
Förbättra din avvägning och bli mer trygg i vattnet, många blir väldigt förvånade hur mycket mindre bly dom kan dyka med, det kommer att göra din dykning bekvämare.

Dykdator och multileveldykning
Lär dig använda dykdatorn och planera för dyk på olika nivåer för att förlänga din dyktid.

Sök och bärgning
Lär dig olika sökmönster och bygg direkt vidare på dina nya kunskaper från navigationsdyket, prova olika knopar och att lyfta ett föremål till ytan.

Nattdyk
Upptäck en helt ny värld i världen, många dykplatser bjuder på helt andra upplevelser när mörkret faller på

Marinbiologi
Dykningen blir ännu roligare när du vet vad du ser och hur det lever. Låt oss bredda din kunskap om livet under ytan.

Båt
Oavsett vad som kursen innehåller för typ av dyk så kommer du att bli mer van vid båtdykning då vi försöker att göra så många dyk som möjligt från vår båt.

Andra typer av dyk kan också finnas tillgängliga, era intressen samt väder och vind styr valen.

Förkrav
Du måste vara PADI Open Water Diver eller ha ett likvärdigt certifikat från en annan utbildningsorganisation. Har du inte dykt på ett tag innan du börjar kursen rekommenderar vi att du gör ett avrostningsdyk med en Divemaster eller en Instruktör för att få ut så mycket som möjligt av kursen.

Teori
Varje teoritillfälle genomförs i direkt samband med kursen. Det ingår inga skriftliga prov utan vi går genom allt muntligt utifrån våra erfarenheter och de kunskapskontroller som finns till varje del i boken.

Vad ingår i kursavgiften
Bok – PADI Advanced Open Water Manual, luftfyllningar och båtdyk samt certifikat efter godkänd kurs.

Utrustning
Du behöver en komplett utrustning under kursen. Om du behöver kan du hyra all utrustning du behöver i samband med kursen, förutom din personliga utrustning; mask, snorkel, fenor, boots och handskar. Kontakta oss i god tid innan kursstart så att vi kan prova ut en bra passande utrustning till dig. Gör vi ett nattdyk rekommenderar vi starkt att du har egen backuplampa

Kurspris
3400:- inkl kurslitteratur.

Vi har valt att inte erbjuda elearningpris gällande AOW kursen då det inte finns tillräckligt många alternativ gällande specialdyk att tillgå. Kursen genomförs alltså med kurslitteratur som du får vid kursanmälan.