Divemaster

Detta är första steget i din professionella karriär inom dykning. Som Divemaster får du vara med instruktören och planera och hjälpa till att genomföra kurser och utfärder. Din roll är att se till att andra dykare har det bra och säkert kan genomföra sina dyk, att lösa problem som kan uppstå och att vara en resurs för instruktören. Efter avslutad kurs får du hela världen som arbetsplats med alla möjligheter det innebär! Som PADI Divemaster har du möjlighet att vara aktiv som dykguide eller att hjälpa till i utbildningen av elever. Du håller uppfräschningskurser och genomför snorklingsutbildningar på egen hand, och har du varit med på 4 provdyk med instruktör så kan du ansöka om att få hålla egna provdyk. I kursen utökar du dina teoretiska kunskaper genom självstudier, e-learning och två teoriprov med totalt 120 frågor. Naturligtvis har du hela tiden kontakt med din instruktör under teoridelen och får teorilektioner om du vill det. I poolen ska du göra olika simprov på tid, visa att du behärskar alla övningarna du gjorde på din grundkurs och vara med och assistera under kurs, provdyk och uppfräschningskurs, så kallad ReActivate. Vi använder oss också av scenarios med erfarna dykare för att du ska få öva under säkra former. Du får vara med oss i poolen så många gånger du vill. Utomhus ska du guida dykare, göra en dykkarta, göra ett djupdyk, ett navigationsdyk, ett sökdyk samt en rescueövning. Du ska också vara med på en grundkurs och en fortsättningskurs. Vill du vara med på fler kurser så får du förstås det.

Förkrav
Minst 18 år gammal
Läkarundersökning ej äldre än 1 år
Genomförd EFR-utbildning eller motsvarande ej äldre än 2 år
Rescue Diver eller motsvarande samt 40 dyk vid kursstart och 60 dyk innan certifiering, dvs du kan börja din kurs innan du har så många dyk men du blir inte certifierad Divemaster förrän du kommit upp till 60 dyk.

Certifiering 
Divemasterkursen är tillsammans med instruktörskurserna en utbildning där certifikatet inte ingår i kursavgiften. Du måste bli en PADI member för att få ditt divemastercertifikat. Din instruktör hjälper dig att fylla i din divemasteransökan efter avslutad kurs och efter att du har visat upp att du har minst 60 loggade dyk. Medlemsavgiften betalar du in direkt till PADI och den ska betalas in varje år om du vill arbeta som Divemaster.

Kurspris
5595:- samt avgift för elearning 140 pund.

Vad ingår i kursavgiften                                     
Instruktörsmanual, divemasterslates, Encyklopedian, PADI Pro Bag, PADi PRO loggbok samt fri luft under kursens gång.

Utrustning
Du behöver en komplett utrustning under kursen. Om du behöver kan du hyra all utrustning du behöver i samband med kursen, förutom din personliga utrustning; mask, snorkel, fenor, boots och handskar. Kontakta oss i god tid innan kursstart så att vi kan prova ut en bra passande utrustning till dig.

Så vad väntar du på? Låt äventyret börja! Klicka på bilden och starta din kurs nu.

DM