Specialkurser

Vi erbjuder flera olika specialkurser och hittar du information om de mest populära. Är du intresserad av något som inte står här – fråga oss!

  • Enriched Air Diver
  • Torrdräkt
  • Djupdyk
  • Peak Performance
  • Foto
  • Sök & Bärgning
  • Nattdyk

Enriched Air Diver (Nitrox)
Det är inte svårt eller tekniskt att dyka med nitrox. Genom att höja andelen syre från 21% upp till max 40% (vilket är vad du får göra efter denna kurs) får du betydligt längre dyktider. Det kräver lite andra beräkningar och hänsynstaganden än dykning med luft men fördelarna uppväger klart det lilla extra besväret. Under kursen lär du vad som behövs i din utrustning för att dyka med nitrox, att analysera gasblandningen du ska dyka med och dykplanering med nitrox. Kursen arrangeras antingen en kväll eller en halv dag, den tar ca tre timmar.

Vad ingår i kursavgiften
Teoripass, kurslitteratur samt certifikat

Förkrav
Open water diver eller motsvarande, minst 12år gammal.

Kurspris 1050:-

Torrdräkt
Trött på våtdräkt I Sverige? Varför inte lära dig dyka med torrdräkt? Den kommer att hålla dig varm även när det är riktigt kallt i vattnet. På kursen får du lära dig om olika typer av torrdräkter, att välja rätt underställ, och hur du tar hand om den. I vattnet får du öva på att hantera torrdräkten och träna din avvägning. Du kommer att uppskatta din dräkt och säkert göra som vi – dyka med din torrdräkt året runt!

Vad ingår i kursavgiften
Teoripass och confined water pass, 2 st dyk, certifikat samt lån av torrdräkt & bly.

Förkrav
Open water diver eller motsvarande, minst 12år gammal.

Kurspris 1900:- Behöver du hyra luftpaket tillkommer kostnad för detta

Eget ABC (mask, fenor, snorkel & handskar) behöver du ha.                                                                       

Deep Diver
Efter du gjort dina första dyk och fått en grundläggande erfarenhet så vill du säkert upptäcka vad som finns en bit längre ner, då är Deep diver kursen något för dig. Här får du lära dig vad du måste ta hänsyn till vid djupare dyk, du lär dig planera och kommer att göra minst 4 djupare dyk med din instruktör. Efter kursen har du kunskaperna och tekniken för att planera och genomföra dyk mellan 18-40 meter.

Förkrav  
Adventure Diver, 15 år

Peak Performance Buoyancy
Vad är egentligen neutral avvägning? Som dykare vill du vara neutralt avvägd så du varken sjunker eller stiger när du inte själv vill. Det kan låta enkelt men är något som kräver mycket träning. Dom dykare som verkligen kan det ser ut att helt utan ansträngning glida fram, följer lätt botten utan skada den eller röra upp sikten. På den här kursen kommer din avvägning att få den där sista polishen och utveckla dina kunskaper från grundkursen till en ny nivå. Du kommer att få öva i hovra både vertikalt och horisontellt, se över din utrustning så den blir mer strömlineformad och minskar ditt motstånd i vattnet, du kommer sannolikt att minska din luftförbrukning och få det vi alla vill – mer tid i vattnet

Förkrav
OW eller junior ow, 10 år

Digital Underwater Photographer                                                                          

Att fotografera under vattnet är en av dom mest populära aktiviteterna för dykare. Utvecklingen av digitalkameror har gjort det både lättare och mer roligt än någonsin. Det är  anledningen till att det faktiskt finns flera stycken nivåer av PADI’s kurser i undervattenfotografering. Den här kan du gå som dykare men det finns även en anpassad för dig som snorklar. PADI Digital Underwater Photographer gör att du snabbt kommer igång oavsett om du använder en systemkamera eller en enklare kompaktkamera. Du kommer att få lära att välja en kamera som passar dig, PADI’s SEA metod för att snabbt få bra bilder och tre principer för att ta bra undervattensbilder.

Förkrav
OW eller junior ow, 10 år för dykande kurs, inget förkrav för snorklande kurs.

Sök och Bärgning                                                                               
Har du tappat något i vattnet nån gång? Letar du kanske efter försvunna ”skatter”?  Den här kursen lär dig  effektiva sätt att lokalisera föremål under vattnet och att bärga de till ytan. Små eller stora, det finns alltid  ett sätt att få upp de. Du kommer få prova att använda lyftsäck, träna på sökmönster och planera för sök och bärgningsdyk.

Förkrav
Advanced eller Junior Advanced Open Water Diver, 12 år

Nattdykning
Du kanske väl känner till dina dykplatser men har du provat att se dom på natten. En helt ny värld kan visa sig och andra typer av marint liv visar, en del går jakt och andra försöker gömma sig. På nattdykningskursen får du lära dig att planera, organisera och förutse eventuella problem.  Du övar på din avvägning som kan kännas annorlunda när du inte längre har så tydliga referenser som på dagen. Du tränar också på navigering och lämplig i och uppgång för dyken.

Förkrav
Open Water Diver eller Junior Open Water Diver, 12 år