Open Water Diver – grundkurs

PADI Open Water Diver är grundkursen i PADI:s utbildningssystem och den kurs som gör det möjligt för dig att nå den nya världen under ytan. Under kursen får du tillsammans med en erfaren instruktör lära dig grunderna inom dykning samt under säkra förhållanden upptäcka undervattensvärlden. Alla våra instruktörer är erfarna och aktiva dykare som dyker i så väl våra vatten som i övriga världen, på så vis kan de hjälpa dig vidare inom dykningens underbara värld. Du gör din teori i lugn ro hemma med elearning. PADI är kända för sin kvalitet på sitt utbildningsmaterial och elearningen innehåller många bra och pedagogiska exempel på dykningens möjligheter.  När du sen kommer till oss får du tillfälle att ställa frågor och du kommer att få göra en kunskapskontroll. Sen kommer du att bekanta dig med utrustningen. Allt för att du ska få ut så mycket som möjligt av din utbildning till dykare.

Du förväntas ha gjort alla övningsuppgifter och kunskapskontroller i förväg så se till att börja din elearning i god tid.

Önskar du istället en bok att läsa så säg till oss redan när du bokar din kurs så att vi kan beställa hem den till dig så fort som möjligt. Med god framförhållning kan vi få fram boken på en rad europeiska språk förutom svenska.  Det tillkommer då en kostnad för boken.

Har du speciella behov såsom till exempel läs- och skrivsvårigheter kan vi även erbjuda individuella kurser med all teoriundervisning i vårt klassrum. Hör med oss och berätta om ditt önskemål så hittar vi en lösning som passar dig.

När du kommer till oss så börjar vi att gå igenom teorin och du får göra en kunskapskontroll. Sen är det dags att börja med lära dig övningar i bassäng, så att du får en ordentlig grund att stå på innan det är dags för havsdyken. Vi gör sedan fyra stycken dyk i havet från båt där du får uppleva vår fantastiska undervattensvärld. Efter att du klarat kursen får du ett certifikat på att du nu är en Open Water Diver. Med detta certifikat kan du sedan dyka, gå fortsättningskurser samt hyra utrustning över hela världen. Hos oss får du dessutom vana från att göra dyk från båt, något som gör att du kommer att känna dig trygg när du sen fortsätter och dyka och vill åka med på utfärder Vi tror att det kommer sporra dig till att fortsätta dyka, det är ju faktiskt därför som du har gått kursen. Eller hur?

Förkrav Open Water Diver
Minst 15 år fyllda samt kunna simma 200 meter och trampa vatten i 10 minuter.

Junior Open Water Diver
För att kunna börja denna kurs måste man vara fyllda 10 år. Ofta kan det vara lämpligt att vänta till dess att man fyllt 12 år för att påbörja denna utbildning då man oftast inte är mogen dykning förrän vid denna ålder. Vi vill därför gärna träffa våra unga deltagare innan kursanmälan görs. Vi ser gärna att minst en förälder/vårdnadshavare deltar på kursen.

Vad ingår i kursavgiften
Dykcertifikat, loggbok, luftfyllningar, lån av all utrustning utom din personliga utrustning (fenor, mask, snorkel, boots och handskar).

Utrustning
Den utrustning som du måste skaffa själv är din personliga utrustning, det vill säga mask, snorkel, fenor, handskar och boots.  Kom in i butiken i god tid innan kursen börjar så hjälper vi dig prova ut detta.

All utrustning utöver det står vi för under kursens gång.

Din hälsa och dykning
I samband med din bokning ska du fylla i en hälsodeklaration, utifrån hur du svarar på den kan en läkarundersökning bli aktuell innan du blir godkänd att påbörja din utbildning till dykare. Något är oklart så kontakta oss direkt, vi har en egen läkare hjälpa dig med frågor. Sådant som kan påverka dina möjligheter är till exempel astma eller diabetes, då vill vi att en dykläkare undersöker dig innan du börjar.

Fortsatt dykning
Du går inte en dykutbildning för att få ett certifikat, du vill ju kunna dyka också. Eller hur? Därför har vi båtutfärder ofta som du kan anmäla dig till. För att du ska komma igång med din dykning så bjuder vi på en dags dykning med två dyk.

Pris
4 995 kronor samt 106 pund för elearning..

Så vad väntar du på? Låt äventyret börja! Klicka på bilden och starta din kurs nu.

eLrn_Bnr-OWD_09-646x390